slim in balans

Gewichtsconsulent

Telefoon 06 – 38 08 35 50

Mail info@sliminbalans.com

Woerden

Slim in Balans is voor iedereen die gezond is en iets aan zijn gewicht wil doen. Ook wanneer je genoeg hebt van het jojo-effect of een gezondere levenssstijl wil kun je bij Slim in Balans terecht. Je bereikt stap voor stap jouw doel. Crashdiëten passen niet in de filosofie van Slim in Balans. We gaan voor gezonde voeding, realistische doelen en duurzaam resultaat.

Gezond gewicht?

Wil je weten of jouw gewicht in balans is? Bereken je BMI en meet de buikzone.

Bereken uw BMI
De BMI (body mass index) geeft aan of jouw gewicht past bij jouw lengte. Je hebt overgewicht als jouw
BMI hoger is dan 25.
BMI < 18,5 ondergewicht
BMI 18,5-25 normaal gewicht
BMI 25-30 overgewicht
BMI > 30 ernstig overgewicht

Meet de buikzone

De BMI zegt niet alles. Daarnaast speelt ook de verhouding tussen vetmassa en spiermassa een rol. Deze verhouding kan ik voor je meten op mijn weegschaal. Verder is ook de verdeling van het vet belangrijk. Vet rond de buik is het meest ongezond en een belangrijke risicofactor voor diabetes type II en hart- en vaatziekten. Om te bepalen of je te veel buikvet hebt, meet je de omtrek van jouw taille. Voor vrouwen is de omtrek bij voorkeur kleiner dan 80 cm. Een omtrek groter dan 88 cm kan de gezondheid ernstig in gevaar brengen. Bij een omtrek kleiner dan 68 cm is sprake van ondergewicht. Bij mannen ligt de omtrek bij voorkeur tussen 79 cm en 94 cm, de gevarenzone begint bij 102 cm.

Geen crashdieet maar balans 
Een crashdieet lijkt aantrekkelijk, je verliest immers snel veel kilo’s. Het is echter moeilijk vol te houden en ongezond. De meeste crash diëten zijn gebaseerd op eenzijdige voeding, waardoor je niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Bovendien, op de lange termijn werkt het niet. Het lichaam krijgt zo weinig calorieën dat het overschakelt naar een tragere verbranding. Ook gaat het lichaam vet opslaan als reserve, waarbij het spiermassa afbreekt. Wat je aan gewicht kwijtraakt is vooral vocht. Na het diëten vliegen de kilo’s er weer aan. Meestal in de vorm van lichaamsvet, want de trage stofwisseling ben je niet zo snel kwijt. Hoe meer je op dieet gaat, hoe sterker dit jojo-effect. Bij Slim in Balans gebruiken we daarom geen crashdiëten, we kiezen voor een blijvend en gezond resultaat.

gewicht in kilo

lengte in centimeters


Uitkomst BMI


Let op : gebruik een decimaal punt ipv komma